24.02. vārda diena Diānai - vārda nozīme

24. februārī vārda dienu svin Diāna. Latvijā ir apmēram 9 000 Diānas.

Diānas vārda izcelsme

Diānas vārds nācis no latīņu valodas - Diāna bija seno romiešu auglības un dabas dieviete. Diāna bija saistīta ar dabu, mežiem, laukiem un dzīvniekiem, viņa simbolizēja dabas skaistumu un harmoniju. Latīņu valodā "diana" nozīmē "saule", tādējādi Diāna tika uzskatīta par dzīves devēju. 

Diāna bija viena no ietekmīgākajām un cienījamākajām dievietēm romiešu reliģijā. Viņas spēks bija dabā, un viņa tika pielūgta un cienīta tāda, kāda viņa bija - skaista, spēcīga un neaizskarama. Diāna bija dieviete, kura simbolizēja sieviešu spēku un neatkarību, un cieņa pret šo majestātisko un karalisko vārdu saglabājusies nemainīga caur vairākiem tūkstošiem gadu līdz pat mūsdienām. 

Diānas vārda nozīme un raksturojums

Apbrīnojami viegli satiek ar cilvēkiem sev apkārt, sākot no tuviniekiem un beidzot ar nejauši sastaptiem svešiniekiem. Bez sāpēm un konfliktiem risina vissarežģītākos jautājumus.

Ja Diāna kaut ko ļoti grib, tad tas arī piepildās, jo viņai ir bezgalīga pārliecība par savu izvēli, tādējādi visās dzīves jomās Diāna gūst vērā ņemamus panākumus.

Diāna ir gluži kā pavasara saulīte, ļoti gaiša un labsirdīga būtne, aktīva, jautra un sievišķīgi noslēpumaina. Apveltīta ar stipru gribasspēku un labvēlību pret apkārtējiem, Diāna nekad nepieņem nepārdomātus lēmumus, bet grūtos brīžos izrāda apskaužamu izturību. Mērķtiecīga, enerģiska un labi zina savu vērtību. Diāna parasti ir sabiedriska un draudzīga, taču izturas ar cieņu un nekad nekļūst familiāra. Viņa ir pienākuma cilvēks, tāpēc visu dara ar lielu atbildības sajūtu un no sirds. Šīs īpašības Diānai ļauj iemantot apkārtējo cieņu un autoritāti.

Diāna ir sievišķās enerģijas vārds, kas palielina dzīves enerģiju un kalpo tā nēsātājai kā sargeņģelis. Diāna ir jūtīga, radoša, apveltīta ar labu loģiku un augstu atbildības sajūtu. Viņa stabili stāv uz kājām, ir izturīga un prātīga sieviete, kura noteikti nesēdēs mierā. 

Diāna vārda diena

Ko uzdāvināt Diānai vārda dienā?

Ieskaties mūsu īpašajā vārda dienas dāvanu kolekcijā. Populāra izvēle vārda dienas dāvanai ir burtiņa kaklarota vai personalizēta vārdiņa kaklarota.

Diāna vārda diena

Back to blog