Swarovski kristālu krāsas un veidi

Swarovski kristāli spēj apburt ar savu burvīgo mirdzumu un eleganci, kas ir zīmola firmas zīme. Katrai sievietei, kurai patīk pucēties un rotāties ar aksesuāriem, noteikti patīk arī kristāli, dimanti un citi dārgakmeņi. Tie tomēr ir tik dažādos izmēros, variācijās un krāsās, ka ikkatras sievietes gaumei ir piemērojams vismaz viens kristāla veids. 

Swarovski kristālu sertifikāts

Meklējot tieši savai gaumei un vēlmēm piemērotu kristālu, attopamies milzu krustcelēs. Nonākam izvēles priekšā, kur jāpieņem lēmums ne vien starp kristālu krāsu un izmēru variācijām, bet jāprot atšķirt to veidi un iedalījumi. Un nav nozīmes vai esi aizbraukusi meklēt savu ideālo kristālu uz pašu Swarovski dzimto zemi Austriju, vai arī esi nolēmusi sevi palutināt ar kādu kristāla rotu Nela Gems veikaliņā. Tu noteikti attapsies mirdzuma un spožuma iekļauta, un, iespējams, steigā neizvēlēsies savām rotaslietām, gaumei, stilam atbilstošu kristālu.

Swarovski kristālu asortiments ir visai sarežģīts, tāpēc, pirms dodies sava ideālā kristāla meklējumos, vērts iepazīties ar kristālu iedalījumiem un saprast, kam tie paredzēti.

Swarovski kristāli tiek iedalīti divās galvenajās kategorijās – standarta produkti un speciālā produkcija.

Standarta Swarovski kristāli

Lai arī šie kristāli vizuāli var izskatīties līdzīgi un pat identiski, ir svarīgi ņet vērā to iedalījumu kategorijā, jo tas nosaka, kam kristāls ir paredzēts. Standarta kristāli tiek marķēti ar četrciparu numuru, un tiek iedalīti 6 galvenajās kategorijās.

1. Apaļveida akmeņi, saukti par Chatons

Šie ir visizplatītākie kristāla elementi savas vienkāršības un vienlīdz neapšaubāmās greznības dēļ. Šāda veida kristāli ir pieejami 17 dažādās variācijās.

swarovski fancy stones

2. Plakanie Hotfix un No Hotfix akmeņi

Šie ir plakani kristāli, kas bieži vien tiek izmantoti apģērbu dekorēšanā. Šis kristāla veids tiek uzklāts uz auduma, ko iespējams paveikt divos veidos. No Hotfix kristāli ir jāpiestiprina pie materiāla ar tam paredzētas līmes palīdzību. Savukārt Hotfix kristāli ir karstuma izturīgi, tāpēc tos var piestiprināt pie vēlamā materiāla ar karstuma palīdzību, piemēram, gludekli. Ar tvaika palīdzību iespējams vienlaicīgi uzklāt un nostiprināt lielāku kristālu daudzumu vienuviet, taču ar līmi ir jābūt uzmanīgākam un tam jāvelta vairāk laika. Plakano kristālu piedāvājumā šobrīd ir 60 dažādas variācijas.

swarovski hotfix crystals

3. Piešujamie akmeņi un kristāla pogas

Piešujamie kristāla elementi ir paredzēti to uzšūšanai ar roku vai šujmašīnu uz jebkura tekstilizstrādājuma vai aksesuāra. Lai tos varētu piešūt pie materiāla, kristāli tiek ražoti ar vienu līdz trīs caurumiņiem. Kristāla stūri ap tiem ir noapaļoti, lai pasargātu diegu un nodrošinātu kvalitatīvu šuvumu. Kristāla pogas savukārt tiek izmantotas tieši tāpat kā standarta pogas. Vienīgā atšķirība ir brīnišķīgais Swarovski mirdzums, ko nevar salīdzināt ne ar neko citu.

swarovski sew on buttons

4. Smalkie akmeņi

Šie kristāli ir pieejami vairākās formās, sākot ar klasisko un līdz progresīvo un moderno griezumu. Smalkie kristāli pieejami milzu variācijās gan krāsu, gan izmēru ziņā. Formu šobrīd ir iespējams izvēlēties no 185 variācijām. Tie var tikt gan uzlīmēti, gan iestiprināti metāla pamatnes rotaslietās. Swarovski smalko kristālu spožumu un mirdzumu garantē to rūpīgais kristāla griezums, kas noslīpēts līdz perfekcijai.

5. Pērles un krelles

Kristāla pērles ir izcilas īsto pērļu replikas. Tās ir veidotas no unikāla kristāla kodola un pārklātas ar inovatīvu pērļu pārklājumu. Swarovski pērļu virsma ir zīdaini gluda, ieapaļa un to kvalitāte ir nevainojama. Taču Swarovski zīmola krelles atbilst vispasaules tirgus augstākajiem kvalitātes standartiem. Lieki piebilst, ka gan pērles, gan krelles ir pieejamas visdažādākajās krāsās un variācijās.

swarovski crystal pearls

6. Kristāla kuloni, piekariņi un BeCharmed kolekcija

Swarovski kuloniem un piekariņiem piemīt neatkārtojama elegance un tie ir pieejami gan klasiskos, gan vairāk avangardos un modernos griezumos un formās. Kristāla augšdaļā izveidots caurums, caur kuru atliek vien izvilkt ķēdīti un skaists kulons vai piekariņš ir gatavs. BeCharmed kolekcijā savukārt ietilpst īpaši elegantas krelles, amuleti un Stoppers – rotaslietu slēdzītis, kas parūpējas par to, lai pērles būtu nekustīgas un paliktu savā vietā. 

swarovski becharmed

Kristālu pieejamības veidi

Standarta kristāla produkti interneta veikalā tiek apzīmēti ar programmas marķējumu ‘’pieejams’’. Vienkāršāk runājot, tas nozīmē, ka standarta kristāli tiek ražoti regulāri un tie vienmēr ir pieejami klientiem. Taču jāpiebilst, ka katrs produkts noteiktā izmērā un krāsā ir daļa no kāda marķējumi un, balstoties uz produkta pieejamību, marķējums mainās. Reizēm produkti tiek ražoti īpašai kolekcijai vai sadarbībai ar dizaineriem un tie ir pieejami uz konkrētu laiku, konkrēta daudzumā. Tāpēc Swarovski mājaslapā ir vērts pievērst uzmanību produktu statusiem.

Ir 5 iespējamās pieejamības pakāpes, kas :

  • In program – atrodas programmā, kas nozīmē, ka produkts ir pieejams.
  • Special production – speciālā produkcija, kas nozīmē, ka produkts tiek ražots pēc pieprasījuma ar minimālo skaitu, kas ir aptuveni 14 400 vienības.
  • Out of program – ārpus programmas, kas nozīmē, ka produkta ražošana ir pārtraukta.
  • Future out of program – drīzumā ārpus programmas, kas nozīmē, ka produkts pašlaik vēl tiek ražots, taču drīzumā tā ražošana tiks pārtraukta.
  • Out of program with discount, if available – ārpus programmas ar atlaidi, kas nozīmē, ka produkta ražošana ir pārtraukta un atlikušie produkti tiek tirgoti ar atlaidi.

Speciāli Swarovski produkti

Otrā Swarovski kristālu elementu kategorija ir uz priekšu integrēti produkti, kas nozīmē, ka šie produkti tiek ražoti, balstoties uz klienta individuālo pasūtījumu un vēlmēm. Sākotnēji katram klientam ir jāizvēlas vēlamā kristāla veids, izmērs, krāsa, tonis, pārsegums utt., taču rotaslietu izveidē ir vēl citi blakus produkti, kas apkopoti šajā sadaļā.

Šie kristāla elementi tiek marķēti ar 5 ciparu numuru un arī tiek iedalīti 6 galvenajās kategorijās:

1. Cupchains and Findings – akmeņu turētāji

Tie ir metāla turētāji, kuros tiek iestiprināts kristāla akmens. Šiem turētajiem vislabāk piemēroti apaļveida akmeņi un smalkie akmeņi, ar ko iespējams izveidot skaistu un elegantu dizainu. 

swarovski cupchains

2. Plastmasas rondeles jeb vidus pērles

Šie elementi ir veidoti no plastmasas un to centrā ir integrēti kristāli, Swarovski pērles. Šos produktus iespējams gan līmēt uz dažāda materiāla virsmām, gan piešūt pie auduma. Izmanojot šīs rondeles iespējams izveidot ļoti daudzveidīgus un skaistus dizainus uz apģērba vai aksesuāriem.

swarovski rondelles

3. Metāla rondeles jeb vidus pērles

Šie elementi ir veidoti no metāla un to centrā ir integrēti kristāli, Swarovski pērles. Šis produkts ir vispopulārākais Swarovski tekstila, apavu un aksesuāru kategorijās izmantotais produkts tā kvalitātes dēļ.

swarovski rondelles

4. Sintētika

Šie daudzpusīgie produkti iekļauj elegantus kristālus ar dažādiem veidiem, kā tos pielīmēt pie vēlamā materiāla. Sintētiskie Swarovski produkti piemēroti dažādiem tekstilizstrādājumiem, interjera dizainam, rotaslietām, rokdarbiem, aksesuāriem. To izmantošanas iespējas ir neskaitāmas. 

swarovski crystal rock

5. Kristāla audums

Šis produkts ir elastīgs metāla materiāls, kas pārklāts ar kristāliem. Šis produkts ir paredzēts apģērba un aksesuāru veidošanai, dekorēšanai. Kristāla audumu iespējams piestiprināt gan ar līmes, gan tvaika palīdzību. 

6. Hotfix uzlīmes

Šis produkts ir piemērots jebkuram tekstilizstrādājumam un tā piestiprināšana pie auduma veicama ar tvaika palīdzību. Šīs tiek sauktas par uzlīmēm, jo tās ir visdažādākajās krāsās, dizainos, izmēros. Vienā uzlīmē ir līdz pat 18 kristālu elementiem, veidojot visdažādākos rakstus, ziedu motīvus, figūras u.c.

Swarovski kristālu krāsas

Swarovski kristāli ir pieejami visdažādākajās krāsās un toņos. Taču Swarovski zīmols rūpīgi pieturās pie saviem kvalitātes standartiem, kas nosaka, ka visiem Swarovski kristāliem sākotnējā formā ir jābūt identiskiem. Tas nozīmē, ka visiem apaļveida zilās krāsas safīra toņa kristāliem ir jābūt neatšķiramiem. 

Swarovski kristālu krāsu palete

Kristāla akmeņi klientiem tiek piedāvāti vairāk nekā 100 dažādos toņos – sniegbalts, vecrozā, rubīnsārts, violets samts, saulespuķu oranžais, citrona dzeltenais un vēl desmitiem citu burvīgu, gaismu atstarojošu krāsu toņu. Atsevišķi kristāli ir veidoti ar gaismu atstarojošiem efektiem (Aurore boreale jeb AB), kas, saskaroties ar tiešu gaismas staru, izstaro visdažādākās krāsas – tavs kristāls spēj pārtapt vai krāsainu varavīksni vai elpu aizraujošu ziemeļblāzmu.

Katram kristālam – akmenim, pērlei, krellei – iespējams piemērot tādu krāsu, kādu vien sirds kāro. Swarovski krāsu variācijas ir ļoti plašas, tāpēc ikviens spēj atrast sev tuvāko un mīļāko toni.

Swarovski kristālu rotas