27.02. vārda diena Līvai - vārda nozīme

27. februārī vārda dienu svin Līva. Latvijā ir apmēram 2600 Līvas.

Līvas vārda izcelsme

Vārds Līva ir viens no vecākajiem un populārākajiem vārdiem latviešu vārdnīcā. Tas ir senlatviešu izcelsmes vārds un tulkojumā nozīmē gaismu vai spīdumu. Līva ir saistīta ar saules gaismu un tiek uzskatīta par pozitīvu un dzīvību simbolizējošu vārdu.

Vārds Līva ir saistīts arī ar latviešu folkloru, kur tas ir populārs tautasdziesmu pantos. Līva latviešu kultūrā simbolizē spēku, dzīvotspēju un neatlaidību, tā cīnās pret ļaunumu un pārvar visus šķēršļus savā ceļā.

Vēsturiski vārds Līva ir bijis populārs Latvijā kopš seniem laikiem, un tas ir saglabājis savu popularitāti arī mūsdienās. Daudzas meitenes tiek nosauktas par Līvu, lai gan tas dažreiz var būt arī saīsinājums citiem vārdiem, piemēram, Līvija.

Tādēļ, vārds Līva ir ar vēstures un kultūras bagāžu, kas padara to par ļoti iecienītu vārdu Latvijā. 

Līva vārda diena

Līvas vārda nozīme un raksturojums

Viņu caurstrāvo optimisma un melanholijas sintēze. Līvai raksturīgas gan ilgas pēc vientulības, gan tendence meklēt patiesu draudzību. Ir zinātkāra un visu mūžu nezaudē nemieru. Tieša kā bērns un tic labajam. 

Ko uzdāvināt Līvai vārda dienā?

Ieskaties mūsu īpašajā vārda dienas dāvanu kolekcijā. Populāra izvēle vārda dienas dāvanai ir burtiņa kaklarota vai personalizēta vārdiņa kaklarota.

Līva vārda nozīme

Back to blog